Zero Japan

Zero Japan Het merk is opgericht in 1992 en stond vroeger bekend als BEEHOUSE Japan. Per 01 oktober 2006 is de naam veranderd naar Zero Japan. Met Zero Japan haalt u hoogwaardige producten in huis met een fantastisch design.

Alle producten worden in Japan gemaakt volgens de 3 concept waarden:

Laat u verrassen door de vele mogelijkheden qua kleuren van het merk Zero Japan.

De geschiedenis van Zero Japan

Koji Inoue (de oprichter van Zero Japan) was werkzaam bij een Japanse porselein fabrikant toen hij voor het eerst dacht om zijn eigen reeks van theepotten te creëren. Hij verlangde er naar om zijn creativiteit te uiten. Het mengen van een mooi en functionele design met een rijke traditie. Het idee groeide zo meeslepend, dat Koji besloot te stoppen met zijn baan. Hij begon zijn visie na te streven met het creëren van wat nu bekend staat als Zero Japan.

Bij het ontwerpen van Zero Japan, werd Koji gedreven door het Japanse streven naar evenwicht. Alle elementen van de theepot werken in harmonie met elkaar: de ronde vormen, de zachte duidelijke cut lijnen, het ontwerp combineert zakelijkheid met sterke, vloeiende vormen en interessante afwerkingen, waaronder een traditionele Japanse stijl, Kikko craquele.

Een van de meest opvallende aspecten aan een Zero Japan theepot is de roestvrij stalen deksel. Hoewel het er prachtig uitziet, heeft Koji het eigenlijk ontworpen om een ​​probleem op te lossen voor zijn moeder, nadat ze per ongeluk het deksel brak van haar favoriete theepot. Het porselein was verbrijzeld. Boos, vroeg ze aan Koji om een nieuw deksel te vinden welke ze  kon gebruiken, maar hij kon er geen één vinden. In feite, Koji ontdekte dat veel Japanse huishoudens soortgelijke ervaringen hadden. Koji eindigde destijds met het kopen van een nieuwe theepot voor zijn moeder.

Met dit in gedachten, ontwierp hij een duurzame, roestvrijstalen clip-on deksel gekenmerkt op alle Zero Japan theepotten. Het laat de pot gemakkelijk gebruiken en kan eenvoudig worden bevestigd.