Japanse Kommen
Ansen Noodle kom € 19,90
Ansen schaal € 14,90
Hikari schaal € 21,90
Hikari kom € 18,90
Shima eetkom € 14,90
Wasabi kom € 12,90
Esdoornblad kom € 14,90
Esdoornblad schaal € 17,90
Esdoornblad schaal medium € 12,90
Cobalt blue ovaal € 12,90
Cobalt blue oval small € 8,90
Izayoi kom € 15,90
Blauw met bloem € 15,90
Okonomi kom € 17,90
Cobalt blauw small € 7,90
Sakura kom zwart € 15,90
Karakusa Modern € 24,90
Karakusa large € 24,90
Udon Kom € 28,00
Suribachi groen € 36,00
Soshun Kom € 17,90
Soshun bowl large € 27,90
Soshun saladier € 41,00
Soshun kom donburi € 9,90
Soshun kom Udon € 18,90
Green Cosmos kom € 11,00
Green Cosmos Ramen € 22,50
Asanoha Bowl € 13,90
Star Bowl € 14,90
Stipes bowl € 14,90
Seigaiha Salad Bowl € 24,90
Seigaiha kom € 9,90
Donburi streep € 13,90
Donburi Sashiko € 13,90
Donburi stip € 13,90
In de Japanse eetcultuur gebruikt men veel verschillende kommen, elk voor een ander gerecht. De kommen zijn dan ook allemaal anders qua maat, motief en kleur want elk gerecht is weer anders. Bij Batsu verkopen we ook de 'Donburi' kommen. Deze zijn wat groter van maat en worden gebruikt voor Rijstkom gerechten deze kunnen bestaan uit vis of vlees, groenten of alles samen. De groenten, vis en/of vlees worden boven op de warme witte rijst in de kom geserveerd. Het wordt ook wel eens een 'hartig' stoofpotje genoemd. De 'sudder' sauzen variëren per seizoen, ingrediënten, regio en smaak. Een saus die veel gebruikt wordt bestaat uit 'Dashi'(visbouillon) op smaak gebracht met Sojasaus en 'Mirin'(zoete rijstwijn).