Japanse Kommen
Ansen Noodle kom € 18,90
Ansen schaal € 14,90
Hikari schaal € 21,90
Hikari kom € 18,90
Shima eetkom € 14,90
Wasabi kom € 12,90
Esdoornblad kom € 14,90
Esdoornblad schaal € 17,90
Cobalt Blue Noodle bowl € 19,90
Cobalt blue Sanuki Bowl € 32,00
Cobalt Blue donburi € 12,90
Cobalt blue Ramen € 27,90
Cobalt blue ovaal € 12,90
Cobalt blue oval small € 8,90
Izayoi kom € 15,90
Blauw met bloem € 15,90
Cobalt blauw small € 7,90
Seigaiha Salad Bowl € 24,90
Seigaiha kom € 9,90
Sakura kom zwart € 15,90
Karakusa large € 21,00
Kujira noodle bowl € 16,90
Kujira tayo bowl € 12,90
Kujira mori plate € 15,90
Kujira mini plate € 6,90
Kujira renge spoon € 8,90
Kujira rice bowl € 11,00
Udon Kom € 25,90
Suribachi groen € 32,00
Soshun Kom € 15,90
Soshun bowl large € 27,90
Soshun saladier € 41,00
Soshun kom donburi € 9,90
Soshun kom Udon € 18,90
Soshun bowl grey € 13,90
Soshun Moribachi grey € 27,90
Green Cosmos kom € 11,00
Green Cosmos Ramen € 22,50
Asanoha Bowl € 13,90
Star Bowl € 14,90
Streep blauw zwart € 14,90
Donburi streep € 13,90
Donburi Sashiko € 13,90
Donburi stip € 13,90
In de Japanse eetcultuur gebruikt men veel verschillende kommen, elk voor een ander gerecht. De kommen zijn dan ook allemaal anders qua maat, motief en kleur want elk gerecht is weer anders. Bij Batsu verkopen we ook de 'Donburi' kommen. Deze zijn wat groter van maat en worden gebruikt voor Rijstkom gerechten deze kunnen bestaan uit vis of vlees, groenten of alles samen. De groenten, vis en/of vlees worden boven op de warme witte rijst in de kom geserveerd. Het wordt ook wel eens een 'hartig' stoofpotje genoemd. De 'sudder' sauzen variëren per seizoen, ingrediënten, regio en smaak. Een saus die veel gebruikt wordt bestaat uit 'Dashi'(visbouillon) op smaak gebracht met Sojasaus en 'Mirin'(zoete rijstwijn).