Japanse Kommen
Udon Kom € 28,00
Karakusa traditioneel € 24,90
Karakusa Modern € 24,90
Ramen Bowl € 18,90
Shima eetkom large € 22,00
Kom Aurora € 15,90
Izayoi schaal blauw € 22,00
Hikari schaal € 21,90
Hikari kom € 18,90
Shima eetkom € 14,90
Sakana kom € 9,90
Esdoornblad kom € 14,90
Esdoornblad schaal € 19,90
Esdoornblad schaal medium € 14,90
Izayoi kom € 15,90
Momomaru noedelkom € 23,50
Tenda Noedelkom € 23,50
Ansen Noodle kom € 19,90
Ansen schaal € 14,90
Nenrin Japans kom € 19,90
Koge kom € 14,90
Miso soup kommetje € 13,90
Suribachi groen € 36,00
Soshun Kom € 17,90
Soshun bowl large € 27,90
Soshun saladier € 41,00
Soshun kom donburi € 9,90
Soshun kom Udon € 18,90
Star Rice Bowl € 14,90
Stripes bowl € 14,90
Seigaiha Salad Bowl € 24,90
Seigaiha kom € 9,90
In de Japanse eetcultuur gebruikt men veel verschillende kommen, elk voor een ander gerecht. De kommen zijn dan ook allemaal anders qua maat, motief en kleur want elk gerecht is weer anders. Bij Batsu verkopen we ook de 'Donburi' kommen. Deze zijn wat groter van maat en worden gebruikt voor Rijstkom gerechten deze kunnen bestaan uit vis of vlees, groenten of alles samen. De groenten, vis en/of vlees worden boven op de warme witte rijst in de kom geserveerd. Het wordt ook wel eens een 'hartig' stoofpotje genoemd. De 'sudder' sauzen variëren per seizoen, ingrediënten, regio en smaak. Een saus die veel gebruikt wordt bestaat uit 'Dashi'(visbouillon) op smaak gebracht met Sojasaus en 'Mirin'(zoete rijstwijn).