Japans Porselein

Het assortiment van Japans porselein zal de komende weken nog verder worden aangevuld. Het porselein is een combinatie van twee soorten klei welke worden gebakken bij zeer hoge temperatuur, waardoor het materiaal glasachtig en deels doorzichtig wordt. De vormen waarin het fijne en dunne aardewerk verkrijgbaar is, zijn talloos. Naast koppen en schotels zijn ook borden, vazen, kommen en doosjes verkrijgbaar in Japans porselein.

Japans porselein bestellen bij Batsu

De oorsprong van Japans porselein dateert uit de zestiende eeuw. Het centrum van Japans porselein bevond zich in deze tijd in het gebied rond Arita, waardoor vele beroemde soorten porselein uit dit gebied vandaan komen. Bij het Japanse aardewerk spelen gewicht, vorm, oppervlakte en structuur een belangrijke rol. Zo heeft ieder soort zijn eigen kenmerken qua patroon, kleuren en vormgeving.

Japans porselein uit de Sendan Tokusa collectie

Batsu verkoopt onder andere Japans porselein uit de Sendan Tokusa collectie. Prachtig Japans servies met een bijzonder patroon. Vanuit de traditie worden Japanse maaltijden vaak in verschillende, maar bij elkaar passende schalen geserveerd. Ook de schalen en borden van de Sendan Tokusa collectie zijn verkrijgbaar in diverse formaten en uitvoeringen waarmee u uw eigen set kunt samenstellen.