Boeken

Haar huishoudboekje

Momenteel niet op voorraad.

Hika Harada schreef met Haar huisboekje een speelse en ontroerende roman uit Japan, vol wijsheid en inzichten over geld en geluk.

Wanneer een van Miho Mikuria’s collega’s door ziekte thuis komt te zitten en Miho’s vriendje blijkt te verwachten dat ze na hun bruiloft stopt met werken, wordt ze gedwongen na te denken over wat ze écht wil in het leven. Zij is niet de enige in haar familie die haar levenskeuzes onder de loep neemt. Grootmoeder Kotoko is weduwe en hoewel ze wat spaargeld heeft, overweegt ze weer te gaan werken – de kosten voor levensonderhoud nemen toe. Maho, Miho’s zus, is getrouwd en heeft een dochter. Ze gelooft heilig in zuinigheid. Dan ziet ze de prachtige verlovingsring van een vriendin: kan ze zich niet af en toe toch een uitspatting veroorloven? Miho en Maho’s moeder Tomoko komt na haar chemotherapie thuis en haar man verwacht nog steeds dat ze het huishouden op zich neemt. Wanneer ze hoort dat een vriendin van haar na dertig jaar gaat scheiden vraagt ze zich af of ze gelukkiger zou kunnen zijn.

Haar huishoudboekje van Hika Harada gaat over vrouwen, over hun plek in de samenleving en binnen het gezin. Het stemt tot nadenken over wat er echt toe doet in een wereld vol onzekerheden.

 

 

 

€ 22,99