Handgemaakt Keramiek

Mushi Wan

Porseleinen Mushi Wan met dekseltje voor de hartige Japanse Chawanmushi.

Chawanmushi is een Japans warm voorgerecht. Het is een soort gestoomde eierpudding in een kopje, maar het is niet zoet. Je vindt het misschien bij sushi-restaurants of in iets meer formele Japanse restaurants in Japan. "Chawan" betekent theekopje of rijstkom en "mushi" betekent gestoomd in het Japans, en het is inderdaad gestoomd voedsel in een kopje. Chawanmushi's smaak komt voornamelijk van Dashi, sojasaus en mirin, en hoewel Chawanmushi een hartig gerecht is, is de textuur vergelijkbaar met een soort pudding.

Hoogte: 7,5cm

Diameter: 9,4cm

Chawanmushi is a Japanese hot appetizer. It is a type of egg custard steamed in a cup, but it is not sweet. You might find it at sushi restaurants or slightly more formal Japanese restaurants in Japan. “Chawan” means teacup or rice bowl and “mushi” means steamed in Japanese, and it is indeed steamed food in a cup. Chawanmushi’s flavor comes mainly from Dashi, soy sauce, and mirin, and even though Chawanmushi is a savory dish, the texture is similar to egg flan.

Dashi is a class of soup and cooking stock used in Japanese cuisine. Dashi forms the base for miso soup, clear broth, noodle broth and many kinds of simmering liquid.

 

 

€ 17,90