Furoshiki

Furoshiki Maneki neko

Naast het portretteren van de gewone gelukskat, Manekineko, is deze Furoshiki zeer geschikt om iemand te feliciteren. Ze portretteren de vier soorten gelukskatten:

Kanazawa Paper Doll, Tama Paper Doll, Takasaki Paper Doll en de gebruikelijke gelukskat.
Dit is een perfect cadeau voor iemand die van katten houdt. Gelukkige katten zullen zeker veel geluk brengen.
 

Productdetails

  • Afmetingen : 48 x 48 cm (18,9″ x 18,9″).
  • Materiaal : 100% katoen.
  • Gemaakt in Japan.
  • Cadeauverpakking (lunchbox etc..)

 

De Japanse ontwerper COCHAE heeft een Japanse geluksbrenger (vrolijk motief) gedrukt op een Furoshiki. Deze unieke patronen zorgen voor het plezier bij het openen en inpakken. Het gezicht dat wordt weergegeven, verandert afhankelijk van de vorm van de verpakking. Het is goed voor het inpakken van cadeaus, maar ook voor een lunchbox. Deze serie brengt een speelse Japanse geest en een glimlach in ons dagelijks bestaan.

Ontwerpersduo Jikuhara Yosuke en Miki Takeda werken aan het thema 'Spelen met spelen'. In 2023 produceerden ze in de klassieke wereld van origami grafische origami met de sleutelwoorden "Origami is meer pop!" Momenteel voeren ze een breed scala aan ontwerpactiviteiten uit, waaronder ontwerpen met een nieuw perspectief, ontwikkeling van speelgoed, workshops in musea en dergelijke.

Origamipuzzel "Grappig gezicht kaart" won in 2008 de Good Design Award. Sindsdien geeft hij parttime lezingen aan de Kyoto Art and Design University. De oorsprong van Cochae wordt aangehaald uit het traditionele volkslied "Okayama Drum Song" (Cochaebushi).


De prefectuur Okayama is waar hij vandaan komt. De uitdrukking "Kacha-e, Kacha-e" is een slanguitdrukking die populair was in het Tenpo-tijdperk en is een muzikaal begeleidingswoord met meerdere betekenissen. Sommige bevatten "Kom alsjeblieft hier" en "Dit is goed".  

 

 

€ 14,90